Зареждам страницата

Транспорт на МПС с автовоз или платформа от Западна Европа


Транспорт на МПС с автовоз или платформа от Западна Европа

Ако сте решили да си внесете автомобил от Германия, Австрия или друга страна от Европейския съюз и се питате 'Как да си докарам кола от Германия?' сте на правилното място.

Ние сме спедиторска фирма, която предлага специализиран транспорт на МПС-та, включително и селскостоанска техника от Австрия, Германия, Холандия, Белгия, Дания и Великобритания. Разполагаме както с бусове с единични платформи, така и с репатриращи за до 3 автомобила и авто-вози за повече автомобили.

По време на транспорта, колите които извозваме са защитени с CMR застраховка, за да осигурим Вашето спокойствие през целия път.

Извършваме 7 дни в седмицата транспорт, за да можем да сме на разположение, когато сме ви необходими. Не се колебайте да ни потърсите и да зададете всички въпроси, които ви интересуват. Нашите консултанти ще се обърнат към Вас с разбиране и ще ви обяснят всичко необходимо за извършването на съответния транспорт. Ние сме на разположение с професионални, компетентни и изчерпателни отговори.

Ако се колебаете ' дали да си докарате автомобила на собствен ход ' или с автовоз бихме желали да Ви поясним, че разходите по докарването и в двата случая са почти еднакви, а ако добавим и риска който поемате като тръгнете на път с кола която не познаване от гледна точка на техническото й състояние то тогава превоза с автовоз или платформа изглежда да е доста по-изгоден.

За запитване:

Ако все пак сте решили да се обърнете към нас със запитване за транспорт на автомобил, джип или друго МПС, то е необходимо да уточните марката, модела, теглото на автомобила и от къде до къде желаете да бъде транспортиран. Като в някой случаи е необходимо да предоставите пощенски код на населените места в съответните държави. Цените за доставка на автомобил от Европа се определят както от тежестта на автомобила така и от района, в който ще се натоварят.

Закупуване на МПС от страни на ЕС

От известно време все повече хора решават да сменят личните си превозни средства и взимат решение това да стане от чужбина. Решението им е повлияно от фактори, които са твърде важни при избора на автомобил. В страни като Германия, Австрия, Швейцария, Холандия и Белгия, макар и употребявани, автомобилите са добре поддържани двигател, интериор и редовно минати технически прегледи. Търговците, с които ще се свържете авто-къщи, физически лица ще ви опишат с подробности състоянието на автомобила и в много от случаите състоянието е удостоверено с документи сервизна книжка на МПС-то.

И когато вече сте се спрели на избрания от вас автомобил, следва да решите какъв е начинът по който ще го транспортирате от съответната държава. Личен е изборът на всеки клиент да избере как да го направи.

Единият вариант е:

да пътувате, да направите огледите лично, да се уверите в състоянието на автомобила и да си го заплатите на място. Като получите документите може да предприемете връщането на автомобила на собствен ход. Трябва да сте наясно, че ако изберете този начин на транспортиране има опасност да възникнат неприятности. Пътят до България е дълъг, трафикът на места е изключително натоварен, метеорологичните условия също не са за подценяване, и не на последно място – никой не е застрахован от пътно-транспортно произшествие.

Втори вариант е:

да изберете да качите автомобила си на платформа. При този вариант не е необходимо Вашето присъствие на товаренето на автомобила. Можете да извършите плащането на търговеца по удобен за вас и него начин по банков път или лично. Имайте в предвид, че понякога плащанията по банков път отнемат време от 1 до 3 дни.

Когато си направите избора на подходящия автомобил в съответната държава, избрали сте и начин на заплащане, може да ни потърсите да извършим транспорта му на платформа. Трябва да ни дадете точна информация, относно марката, модификацията и тежестта на МПС-то. Така ние ще преценим на какво превозно средство да го натоварим единична или двойна платформа. Необходим ни е и точен адрес държава и пощенски код откъдето трябва да се натовари автомобила. Нужно е да ни информирате дали автомобила е в движение или не, за да преценим как да стане качването му на платформата. В някой случаи е нужно използването на помощни средства либетка, кран. Затова трябва предварително да знаем техническото състояние на превозното средство, което ще транспортираме. Когато сме получили нужната информация, ние ще се погрижим за всичко останало, засягащо транспорта.

МПС-тата които превозваме са застраховани със застраховка „Отговорност на превозвача на товари превозвани по шосе“. Застрахователното покритие е валидно за всеки превоз от момента на издаване на CMR товарителницата до момента в който се разтовари товара до крайния адрес.

Ако клиентът желае да се направи допълнителна „Карго застраховка“ е необходимо да заяви своето желание преди да бъде натоварено МПС-то на платформата.

Застрахователното покритие се определя от вида на МПС-то товара, вида и дестинацията на превоза и заплащането й става за сметка на клиента.

Издаваме фактури и извършваме транспорт

Ако ви е необходима допълнителна информация, не се колебайте да зададете въпросите си към нас. Ние ще ви отговорим максимално изчерпателно на всички от тях. Може да разчитате на съдействие от наша страна при въпроси, възникнали относно регистрацията за доставения автомобил в България.

За да поръчате доставка на автомобил от Европа моля кликнете тук и попълнете формата за Заявка